BowTieXP is het risico beoordelingsinstrument van de volgende generatie. Het gebruikt de Bowtie- methode om risico’s te beoordelen. BowTieXP is uniek in zijn vermogen om complexe risico’s te visualiseren op een manier die begrijpelijk is. Daarnaast maakt het op risico’s gebaseerde gedetailleerde verbeterplannen mogelijk.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een auto waarover de controle wordt verloren, een ‘ongewenste situatie’.

 

 

Het uitschrijven van dit soort risico’s is vaak onleesbaar, taai, met een grote kans op fouten. De onderhoudbaarheid van dit soort plannen is vaak nog een groter probleem. Ze belanden daarom vaak onder in een la. Met BowTieXp is dat niet meer het geval.

Tevens is BowtieXP een krachtig communicatiemiddel. Het visualiseren van een scenario, barrière of gevolg ondersteunt een plan en kan eenvoudig in een presentatie worden opgenomen. Op deze manier wordt kans om het hogere management te overtuigen van uw plannen een stuk groter.

Pro-actief: Indien er een bijvoorbeeld een verbouwing binnen uw organisatie plaats gaat vinden, kunt u nu op voorhand een scenario doorlopen. Verdwijnen er door de verbouwing enkele barrières? Zijn de resterende barrières nog krachtig genoeg om de ongewenste situatie te vermijden? Zo niet, dan kunt u dit eenvoudig visualiseren en communiceren. Eén plaatje zegt meer dan een duizend woorden tellende mail!